Compoziţie
1 ml Florfenidem 10%-soluţie orală conţine 100mg Florfenicol
Acţiune farmacoterapeutică.
Florfenicolul este un analog semisintetic al cloramfenicolului, mai activ decât acesta dar mai puţin toxic. Florfenicolul este mai hidrosolubil decât cloramfenicolul, asigură o perioadă mai lungă de distribuţie în organism şi are acţiune bactericidă. Se distribuie bine în majoritatea ţesuturilor din organism şi asigură concentraţii mari în rinichi, urină, bilă şi intestinul subţire. Acţionează bactericid faţă de bacterii din genurile: Staphylococcus, Streptococcus, Bacillus, Erysipelothrix, Corynebacterium, Clostridium, Bacteroides, Fusobacterium, Salmonella, Escherichia, Proteus, Shigella, Pasteurella, Brucella, Rickettsia, Mycoplasma şi Chlamydia. Florfenicolul nu este metabolizat în ficat şi se elimină prin urină, bilă şi fecale sub formă activă.
Indicaţii. Se recomandă să se utilizeze la porci şi păsări în tratamentul enteritelor primare sau secundare, infecţiilor urogenitale, ale aparatului respirator, artritelor şi altor boli produse de germeni sensibili la florfenicol.
Administrare şi dozaj
La păsări se administrează per os în apa de băut: la tineret în vârstă de până la 4 săptămâni în doză de 100 ml Florfenidem 10%-soluţie orală la 100 litri apă, o dată/zi, timp de 3-5 zile consecutiv, iar la păsări adulte în doză de 200 ml Florfenidem 10%-soluţie orală la 100 litri apă, o dată/zi, timp de 3-5 zile consecutiv. La porci se administrează per os în apa de băut: la tineret în doză de 150ml Florfenidem 10%-soluţie orală la 100 litri apă, o dată/zi, timp de 3-5 zile consecutiv, iar la porcii adulţi în doză de 200 ml Florfenidem 10%-soluţie orală la 100 litri apă, o dată/zi, timp de 3-5 zile consecutiv. În funcţie de evoluţia bolii medicul veterinar decide prelungirea duratei tratamentului, mărirea dozei, schimbarea antibioticului etc.
Contraindicaţii. Efecte adverse. Precauţii.
Nu se administrează la păsări care produc ouă pentru consum uman. Nu se administrează la animalele sensibile la florfenicol. Atunci când apar reacţii adverse se întrerupe administrarea medicamentului şi la nevoie se intervine cu tonice cardio-respiratorii. Persoanele care manipulează medicamentul trebuie să poarte echipament de protecţie.
Timp de aşteptare.
Pentru carne suine 1 zi de la ultima administrare.
Pentru carne pasăre 2 zile de la ultima administrare.
Condiţii de păstrare.
Medicamentul se păstrează în ambalajul original, la temperatura camerei (între 15 şi 25oC), ferit de lumină solară directă.
Prezentare.
Flacoane din polipropilenă a 100 ml (cod 386-1), 500ml (cod 386-2), 1000 ml (cod 386-3) şi bidoane din polipropilenă a 5 litri (cod 386-4), 10 litri (cod 386-5) şi 20 litri (cod 386-6).
Eliminare produs neutilizat/expirat:
produsul neutilizat care a expirat se păstrează în ambalajul original şi se distruge în condiţii care respectă reglementările privind protecţia mediului.
Eliminare ambalaje: ambalajele se colectează într-un spaţiu special amena
jat, inscripţionat vizibil şi se distrug prin ardere.
Valabilitate:
2 ani de la data fabricaţiei înscrisă pe ambalaj
Producător:
SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Cloşca şi Crişan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov
Autorizaţie de comercializare: 060320/25.05.06
Vă rugăm să înscrieţi în orice reclamaţie numărul lotului.